De winnaars zijn bekend!

Beste Onderneming van Twente 2023

HoSt Group is uitgeroepen tot winnaar in de categorie Beste Onderneming van Twente 2023!  

Juryrapport HoSt Group

Het begon in 1991 als een joint venture tussen twee vooraanstaande bedrijven: Stork en Holec. In de drie achterliggende decennia heeft de joint venture zich ruimschoots bewezen als internationaal toonaangevend: HoSt. Dankzij de gedrevenheid, doorzettingsvermogen en een trots team is het bedrijf uitgegroeid tot een wereldspeler op het speelveld van groene, schone energie. Biogas installaties en biomassa-centrales en daarnaast hightech systemen voor het afvangen van kooldioxide in verbrandingsovens, het opwaarderen van biogas en het vloeibaar maken van Co2. In eigen huis ontworpen en geproduceerd. HoSt is het bewijs dat werken aan duurzaamheid en schone energie in combinatie met hightech en Twentse nuchterheid zich meer dan loont.

Beste Start-up van Twente 2023

OneThird is uitgeroepen tot winnaar in de categorie Beste Start-up van Twente 2023!

Juryrapport OneThird
OneThird levert een actieve bijdrage aan het tegengaan van voedselverspilling. Met hun scan technologie zijn zij in staat de houdbaarheid van fruit in een vroeg stadium vast stellen. Op basis van een zelf ontwikkelde database en algoritme worden de producten met de beste indicatie aangeboden aan veiling, supermarkt of groothandel. Voor retailer en de teler van grote waarde, want de teler kan op deze wijze tot een gegarandeerd aanbod komen, de retailer weet waar hij aan toe is en hoeft zelf de controle niet meer te doen, waarna op de verschillende plekken in de keten geen fruit meer weggegooid hoeft te worden als gevolg van tussentijds bederf. Een mooi voorbeeld van hoe geavanceerde technologie toegepast kan worden in een versimpeld proces zodat elke teler hiermee kan werken.

Duurzaamste Bedrijf van Twente 2023

Cleaning Twente is uitgeroepen tot winnaar in de categorie Duurzaamste Bedrijf van Twente 2023!

Juryrapport Cleaning Twente
Het lijkt een vervuilende bedrijfstak: in beschermende kleding tanks schoonspuiten waarin chemicaliën, melk, olie en andere vloeistoffen worden vervoerd. Maar schijn bedriegt, zeker bij Cleaning Twente dat van het reinigen en desinfecteren van tanks, containers en silo’s een specialisme heeft gemaakt. Een duurzaam specialisme want Cleaning Twente heeft ingezien dat chemicaliën niet per se met chemicaliën bestreden hoeven te worden. De voortdurende zoektocht naar schonere en dus duurzame reinigingsproducten is de kern geworden van het bedrijf. Tel daarbij de faciliteiten waarover het bedrijf beschikt om op een efficiënte en veilige manier te werken, en Cleaning Twente is een voorbeeld voor de industrie.

Check hier ons YouTubekanaal voor de video's van alle finalisten van TOM's Business Blow Out 2023.

Copyright 2018 - Van Deinse Media BV