De winnaars zijn bekend!

Fitste Bedrijf van Twente 2022

Benchmark is uitgeroepen tot winnaar in de categorie 'Fitste Bedrijf van Twente 2022'! Benchmark nam het op tegen Univé Oost.  

Juryrapport Benchmark
In een bedrijf dat hoogwaardige innovatieve technologie ontwerpt en maakt, geven engineers de toon aan. Bij het Almelose Benchmark is dat niet anders en niet zelden zijn technische uitdagingen aantrekkelijker dan sportieve uitdagingen. Toch laat Benchmark dat beeld kantelen want werken in deze omgeving vraagt zowel om fysieke als mentale fitheid. Preventie is daarbij de kern, waarbij faciliteiten en mogelijkheden voorhanden zijn: van douches tot fysiotherapie, schuldhulpverlening en trainingen voor sport en leefstijl. Het leidt tot een laag ziekteverzuim en als bijvangst zorgt de aanpak voor aantrekkingskracht van nieuwe medewerkers.

Beste Start-up van Twente 2022

Moovd is uitgeroepen tot winnaar in de categorie 'Beste Start-up van Twente 2022'! Moovd nam het op tegen PHIX en Butlon.

Juryrapport Moovd
De geboorteplek van Moovd is Saxion. Aanvankelijk zagen de broers Kamphuis kansen om met virtual reality patiënten met een angststoornis te helpen. Het mondde uit in de ontwikkeling van Digital EMDR. EDMR is een therapie voor mensen die lijden onder de gevolgen van een schokkende ervaring, variërend van een ongeval, seksueel geweld of een geweldsincident. Omdat de druk op de instanties voor geestelijke gezondheidszorg groot is, wil Moovd de traditionele GGZ-organisaties beter laten functioneren en de psycholoog een efficiëntere behandeling aanbieden. Kern is een SAAS-platform waar patiënten zelfhulpmodules vinden en zonder therapeuten kunnen werken aan hun mentale gezondheid. Waar nu trajecten van vier tot vijf maanden gangbaar zijn kunnen behandelingen dankzij Moovd sneller worden afgerond.

Beste Onderneming van Twente 2022

Jotem is uitgeroepen tot winnaar in de categorie 'Beste Onderneming van Twente 2022'! Jotem nam het op tegen Elektramat en 12Build.

Juryrapport Jotem
Water is leven en Jotem begrijpt dat als geen ander. Maar begrijpen is niet voldoende: er iets aan doen, initiatief nemen en ideeën ontwikkelen, daar gaat het om. Vanuit Vriezenveen heeft Jotem als het om zuiver water voor de wereld gaat, een plek veroverd. Internationaal met het Blue Elephant project waarmee snel en efficiënt van afvalwater schoon drinkwater kan worden gemaakt. Een ideale oplossing op die locaties waar door omstandigheden zoals oorlog of een gebrek aan infrastructuur schoon water nooit een vanzelfsprekendheid is. Jotem weet procestechnologie en passie voor H2O te combineren. Kortom, een onderneming met een groot blauw hart.

Check hier ons YouTubekanaal voor de video's van alle finalisten van TOM's Business Blow Out 2022.

Copyright 2018 - Van Deinse Media BV