Qwip Beste Start-up van Twente

KITE Robotics - Stefan Spanjer

Een goed idee dat tot grote hoogte kan stijgen: Kite Robotics van Stefan Spanjer. Hij zag brood in glazenwassen. Maar niet met een emmer maar met een robot, die met kabels langs de gevels van gebouwen klimt. Hij werkte het idee uit en de eerste modellen zijn klaar. De markt is er; voorzichtige contacten zijn er internationaal. De enige concurrentie zijn de glazenwasser zelf en een conservatieve schoonmaakbranche. Niettemin zet Spanjer met Kite Robotics door: een Twents bedrijf dat geen gevel te hoog gaat en binnen vijf jaar internationaal actief wil zijn.

MochaDocs - Rob Postma

Contracten zijn nodig, maar leveren in de praktijk kopzorgen op. Worden de contracten en bijbehorende documenten tijdig verlengd of aangepast, zijn de afspraken nog geldig en niet in de laatste plaats: waar zijn de contracten? Rob Postma startte Mochadocs dat software levert waarmee contracten niet alleen binnen seconden terug te vinden zijn, maar ook up to date worden gehouden. De gebruikers zijn lovend: het bespaart tijd,  geld en veel sores. Niet verwonderlijk dus dat Mochadocs vorig jaar al werd uitgeroepen tot Beste Nederlandse Cloudproduct. Een grote internationale markt is binnen handbereik voor Mochadocs.

Eurekite - Gerard Cadafalch Gazquez

Een staaltje hightech van de bovenste plank, geboren in en rond het Nanolab van de Universiteit Twente: Eurekite, uitvinder van de zogenaamde Flexiramics, een flexibele keramische nanovezeltechnologie. Licht en buigzaam als papier maar ook onbrandbaar. Dat maakt tal van toepassingen mogelijk in onder andere de elektronica. Gazques en zijn team van experts hebben een businessplan om samen met producenten van bijvoorbeeld smartphones verdere toepassingen te ontwikkelen. De wereld hoeft niet in één dag te worden veroverd, maar toepassingsgebied voor toepassingsgebied. De ogen zijn nu al gericht op Eurekite en dus op Twente.

Copyright 2018 - Van Deinse Media BV