Trotse winnaars van de verkiezing 2016

 

- "Beste Ondernemer" - Johan Kuiper (Innotec/Mirari Group)                                                
Johan Kuiper startte 25 jaar geleden met Innotec. Het bedrijf levert een compleet assortiment oplossingen voor de bouw, industrie en mobiliteit. Innotec maakt onderdeel uit van de Mirari Group.

Juryrapport:
"Ondernemen is groeien. En groeien doe je dankzij bekwaam leiderschap. Een organisatie vanuit het niets opbouwen tot een veelzijdig bedrijf dat volop internationale potentie heeft, maakt indruk op de jury. En niet in de laatste plaats ook enthousiasme van het management...dat in staat blijkt alle medewerkers in dat gevoel mee te krijgen. Tegelijkertijd is er de Twentse nuchterheid, het pragmatisme en de zakelijkheid. Dat alles gecombineerd leidde tot een perfecte symbiose en een onderneming waar Twente trots op mag zijn."


- "Beste Start-up" - SciSports (Giels Brouwer & Anatoliy Babic)                                                
SciSports kan voor voetbalclubs met het programma SciSearch harde data, zoals passes of aantal gele kaarten, combineren met zachte data. Zo kunnen zij een club informeren welke speler het beste op een bepaalde positie kan spelen of waar binnen een elftal behoefte aan is, maar zij kunnen ook persoonlijkheden matchen. SciSports concentreert zich op de spelers met een marktwaarde tot tien miljoen euro.

Juryrapport:
"De grenzen opzoekend, een team samenstellen dat op elkaar is ingespeeld, risico’s niet uit de weg gaan. De start-up van 2016 is een zelfbewuste organisatie die weet hoe om te gaan met kansen en bedreigingen. Een wereldmarkt ligt te wachten maar moet nog worden veroverd. Zowel de jury als deze start-up onderkennen dat er nog grote valkuilen zijn. Niettemin waardeert de jury dit bedrijf dat financieel nog op zijn tellen moet letten. Want verliezen kan altijd nog."

Wegens auteurrechtelijke beelden kan het filmpje van SciSports helaas niet online worden geplaatst.  

- "Fitste Bedrijf" - Easy Sanitary Solutions (ESS) (Jurgen Keizers)                                                
Easy Sanitary Solutions (ESS) in Oldenzaal heeft veel aandacht voor de werkomstandigheden en gezondheid van de medewerkers. Medewerkers krijgen speciaal werkschoeisel aangemeten door een podotherapeut. Een haptonoom/fysiotherapeut zorgt ervoor dat iedereen fris blijft tussen de oren, én lichamelijk. Bij klachten wordt meteen ingegrepen en als er bij een werknemer in de privésfeer wat speelt, wordt getracht ondersteuning te bieden. ESS controleert of het personeel bij de toeleveranciers het naar de zin heeft en MVO wordt gehandeld.

Juryrapport:
"Aandacht voor medewerkers is een groot goed. Dat gaat verder dan een goede bureaustoel of een gezonde lunch. Er is meer voor nodig om een team gemotiveerd te houden. Soms kan een goed gesprek al voldoende zijn. Het fitste bedrijf van 2016 let op alle details. En dat loont zich. Een minimale uitval, een hoge productie en een ontspannen werksfeer in een perfecte werkomgeving, waarin zeer bewust wordt geïnvesteerd. De jury was overtuigd van de nuchtere aanpak en tegelijkertijd de goede intenties."


Copyright 2018 - Van Deinse Media BV