Niverplast Beste Twentse Onderneming 2021

Fluidensity Beste Start-up, Ter Steege Groep Fitste Bedrijf

De jaarlijkse verkiezing van de Beste Twentse Onderneming, georganiseerd door Van Deinse Media, is gewonnen door het Nijverdalse bedrijf Niverplast. De jury koos Niverplast omdat het volgens hen ‘alle elementen van het Twentse ondernemerschap tot in iedere vezel beheerst’.

De bekendmaking vond plaats tijdens TOM’s Business Blow Out, hét businessevent dat in 2021 plaatsvond in De Grolsch Veste. Het event stond eigenlijk gepland voor november 2020, maar kon toen vanwege de coronamaatregelen niet doorgaan.

Ten opzichte van voorgaande jaren hanteerde de jury een andere aanpak: werd in het verleden de Beste Twentse Ondernemer genomineerd, nu beoordeelt de jury niet alleen de leiding van het bedrijf maar de onderneming als geheel. De reden voor deze nieuwe beoordeling is dat het succes van een onderneming doorgaans wordt bepaald door de hele organisatie en het team en niet alleen de directeur. En dat tekent Niverplast, want bij dit bedrijf gaat het niet om de directiestoel. Het gaat om het collectief, de gezamenlijke ambities en het creëren van een sfeer waarbinnen iedereen zich ontplooit en gewaardeerd weet. Juryvoorzitter Marc Woesthuis: “Ondernemerschap is dan een stap terug doen en het team verantwoordelijkheid geven en deelgenoot maken van de toekomst. Niverplast heeft dat begrepen en handelt daarnaar.” Naast Niverplast waren het Enschedese Moneybird en Aqua+ uit Goor genomineerd.

In de categorie Fitste Bedrijf werd Ter Steege Groep uit Rijssen winnaar. De andere finalisten waren Subvention en Little Rocket, beide gevestigd in Enschede. De jury was onder de indruk van het Rijssense bedrijf omdat het zijn mensen serieus neemt. Dat betekent aandacht voor fitheid en gezondheid. Met Ter Steege in Beweging heeft het bedrijf een uniek en breed gedragen aanpak om iedereen in beweging te krijgen. Een voorbeeld voor veel Twentse bedrijven.

Als beste Startup kwam dit jaar Fluidensity uit de bus. Fluidensity omarmt de blockchaintechnologie en dat verdient alle waardering. Naast Fluidensity waren de Enschedese bedrijven Encytos en TAM (Twente Additive Manufacturing) genomineerd.

De jury bestond dit jaar uit Marc Woesthuis vormden emeritus-hoogleraar Dave Blank, Annerie Bemthuis (lid van de holdingdirectie van Agar), Tina Zwoferink (directeur van kunststof verpakkingsproducent EuroMouldings) en Edwin Asveld (directeur van Transheroes en winnaar Beste Ondernemer 2020).

Winnaars 2021

Beste Start-up van Twente 2021: Fluidensity

Fitste Bedrijf van Twente 2021: Ter Steege Groep

Twinsense Beste Onderneming van Twente 2021: Niverplast

Partners & Sponsoren
Wij danken onze partners en sponsoren!

Copyright 2018 - Van Deinse Media BV